dissabte, 13 de maig del 2017

Que es barallin les ideologies


Fa setmanes, amb la mort d'un personatge públic, vaig llegir un tuit fantàstic escrit per part d'oponents polítics. Deia: "Que es barallin les ideologies, que s'estimin les persones". I acabava enviant força als qui estaven de dol.

En l'àgora pública dels nostres dies, a vegades es barregen coses. La discrepància amb algú per les seves idees deriva en atacs a la seva persona, que van més enllà del qüestionament de les seves idees. Cal anar alerta.

Hi hauria d'haver uns mínims per no oblidar mai: la dignitat de cada persona, i si a nosaltres ens agradaria que ens parlessin així.

Alguns polítics a mi no m'agraden gens. Però no per això els insultaré. En tot cas, discutiré les seves idees o fins la seva manera de fer. Però sense faltar al respecte, encara que aquesta persona ho hagi fet amb el col·lectiu que sigui.

En aquests nostres temps tan moguts, crec que pot ser bo tenir-ho present: "Que es barallin les ideologies, que s'estimin les persones". O com a mínim, que es respectin. Que ja és una manera d'estimar.

4 comentaris:

  1. Totalment d'acord Sergi. Sóc de les que pensen que totes les males paraules que fas sortir per faltar el respecte a algú, et reboten, i et van contaminant i ennegrint per dins. Debatim idees! Però tots som persones i aprofitant el do de la parla que tenim, utilitzem el llenguatge i si aquest és respectuós, anirem millor, i no ens sentirem tan lletjos d'ànima.

    ResponElimina
  2. Quantes vides s'haurien salvat i se salvarien en el nostre món si tots plegats posessim les persones per sobre les ideologies. Em venen a la memòria ideologies totalitàries (nazisme, bolxevisme, ...) que van causar tantes morts en el nostre continent. Però tampoc anar tant lluny en el temps. Avui en dia tenim altres ideologies tant o més salvatges que en nom del diner o en nom de qui sap quin déu es dediquen a trepitjar les persones, a desnonar pisos, a tallar la llum i l'aigua, i fins i tot (en nom de la religió) a matar i aniquilar qui no pensa com ells. Tant de bo tots plegats arribessim a respectar als demés no pel que pensen sino pel que són; persones humanes.

    ResponElimina
  3. M'agrada la frase. És bonica. I, francament, ben necessària! Les idees són qüestionables, però la dignitat de les persones no. Mai.

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies pels vostres comentaris!

    ResponElimina